Natuurparken in Frankrijk

Natuurparken en landschapsschoon spelen een cruciale rol in de charme van Frankrijk. Hier is een uitgebreide lijst van enkele van de leukste en mooiste parken in Frankrijk:

 1. Parc National des Calanques – Gelegen in de buurt van Marseille, dit park biedt prachtige rotsachtige kustlijnen en kristalheldere baaien om te verkennen.
 2. Parc National des Cévennes – Dit park in de regio Occitanie staat bekend om zijn ongerepte natuur en historische dorpen.
 3. Parc National des Écrins – In de Franse Alpen vind je dit park vol met majestueuze bergen, gletsjers en alpenweiden.
 4. Parc Naturel Régional du Verdon – Dit park herbergt de beroemde Gorges du Verdon, de diepste kloof van Frankrijk, en biedt uitstekende wandel- en watersportmogelijkheden.
 5. Parc National de la Vanoise – Een alpenparadijs met talloze wandelpaden en wilde dieren zoals gemzen en steenarenden.
 6. Parc Naturel Régional de la Brenne – Dit regionale natuurpark in het hart van Frankrijk staat bekend om zijn duizenden meren en moerassen, ideaal voor vogelspotten.
 7. Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne – Een vulkanisch landschap met indrukwekkende kratermeren en uitgestrekte bossen.
 8. Parc Naturel Régional de Camargue – Het grootste rivierdelta van Europa, beroemd om zijn moerassen, wilde paarden en roze flamingo’s.
 9. Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient – Dit park heeft drie grote meren en biedt geweldige watersportmogelijkheden.
 10. Parc Naturel Régional de la Chartreuse – Een schilderachtig park met diepe kloven en dichte bossen in de Franse Alpen.
 11. Parc Naturel Régional du Luberon – Een prachtig heuvellandschap met pittoreske dorpjes en lavendelvelden.
 12. Parc National de Port-Cros – Een klein eiland voor de kust van de Côte d’Azur, met helder water en diverse zeedieren.
 13. Parc Naturel Régional de Corse – Het eiland Corsica heeft een ruig berglandschap en schitterende kustlijnen.
 14. Parc Naturel Régional de la Narbonnaise en Méditerranée – Een combinatie van zoutpannen, kreken en wetlands langs de Middellandse Zee.
 15. Parc Naturel Régional de Millevaches en Limousin – Een rustig gebied met uitgestrekte bossen en glooiende heuvels.
 16. Parc Naturel Régional du Pilat – Een park met dramatische kliffen, dichte bossen en prachtige uitzichten op de Rhône-vallei.
 17. Parc National de la Guadeloupe – Gelegen op het eiland Guadeloupe in de Caraïben, met tropische regenwouden en watervallen.
 18. Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims – Bekend om zijn wijngaarden en de productie van champagne.
 19. Parc Naturel Régional du Morvan – Een schilderachtige regio met meren, bossen en traditionele dorpen.
 20. Parc Naturel Régional du Vercors – Dit kalksteenplateau biedt spectaculaire grotten, canyons en uitzichten.

Deze parken bieden een ongelooflijke variëteit aan landschappen en activiteiten voor natuurliefhebbers en avonturiers in Frankrijk. Of je nu van wandelen, vogels kijken, watersporten of gewoon van de natuur wilt genieten, er is voor elk wat wils in deze prachtige parken.


Leuke reisspullen